הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בישראל אמונה על איסוף נתוני ההוצאות והמחירים של מוצרים ושירותים לאורך זמן. הנתונים נאספים באמצעות סקר פרטני בין שוכרי הנכסים. את הנתונים משקללים כך שמתקבל סל קבוע שאת נתוניו משווים מדי חודש. ממוצע העלייה או הירידה בתוצאה היא מדד המחירים שאותו הלשכה מפרסמת. מדד מחירי שכירות משרדים הוא חלק ממדד המחירים לצרכן ואיננו עומד בפני עצמו. בתחילת הדרך חשבו שמדד מחירי שכירות משרדים יהיה בעל משמעות קרדינלית. הצפי היה שחוזי השכירות ומחיר השכירות יוצמד למדד זה. בפועל הוא יותר אינפורמטיבי ואת החוזים מצמידים למדד המחירים לצרכן. בה בעת חשוב לזכור כי מדד זה מבטא בצורה הנכונה את המגמות בשוק השכירות. במילים אחרות: מחירו של סטודיו לצילום להשכרה משפיע על מדד המחירים.
המדד בודק את השינוי במחירי השכירות הממוצעת לנכסים שונים באזורים שונים של הארץ. המדד הוא בשקלול ארצי. מעבר לאזור עצמו, נלקחים בחשבון מספר החדרים, שטח הנכס, תקופת השכירות ומחירה. אין דומה מחיר כיתות להשכרה בתל אביב למחיר כיתות דומות בכפר בגליל העליון. כמות המשרדים החדשים שנכנסים לשוק והתחלות הבנייה כמו גם מדד תשומות הבנייה, כולם פרמטרים שיילקחו בחשבון.
בבואנו לבדוק את מדד מחירי שכירות משרדים עדיף לפעמים לבדוק אותו בפרמטרים מקומיים ולא ארציים. התנודות בין עיר לעיר ואפילו באזורים שונים בתוך אותה העיר הם דרמטיים. לכן המדד הארצי איננו מוצלח במיוחד. יש לא מעט גופים שעורכים בעצמם מדד מחירי שכירות משרדים. כך ניתן למצוא למשל את מדד תל אביב ורמת גן. אין לסמוך באופן מלא על התוצאות של מדדים אלו היות ומדובר בדרך כלל בגופים אינטרסנטיים. Everspace בודק את מדד מחירי שכירות משרדים מתמצא בתובנות ובניתוחים שמאחורי המספרים ועוזר לקבל החלטות בהתאם.